tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kanapataa

Tuli eilen kokeiltua hetken mielijohteesta valmistaa jonkinlaista kanapataa jääkaapista löytyneistä broilerin koipireisistä. Kokeilu onnistui niin hyvin että jaanpa tässä teillekin reseptin yksinkertaisuudessaan.

Ainekset:
3 kpl broilerin koipireisiä (marinoimattomia)
1 tl currya (tai curry power)
1 tl kurkumaa
1 tl tandoorimaustetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl aromisuolaa
1 tl kuivattua valkosipulia (myös tuore käy, määrä omien mieltymysten mukaan)
1 ps kruunusekoitusta (parsakaali, kukkakaali ja porkkana)

Valmistus:
Laita koivet kattilaan/valurautapataan, lisää sen verran vettä että koivet peittyvät. Kun neste alkaa kiehua lisää mausteet, ja aseta levyn lämpö niin että pata juuri ja juuri kiehuu, muista kattilan/padan kansi. Unohda pata pariksi tunniksi ja lisää lopuksi pakastevihannekset. Jos haluat että vihannekset ovat kovempia anna seoksen äkkiä kiehahtaa ja jos taasen haluat että ne mössöytyvät niin odottele hieman pidempään.

Reseptissä ei mainita chiliä, mutta lisää ihmeessä myös 1 tl chilijauhetta jos haluat tulisempaa tavaraa, itselläni on käytössä curry power niminen mausteseos joka jo itsessään sisältää sopivasti chiliä.

Itse söin ruuan sellaisenaan mutta voisin kuvitella että tähän sopisi riisi vallan mainiosti lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti