lauantai 11. helmikuuta 2012

Punajuurikastike

Hetken mielijohteesta tuli rakenneltua tälläinen lindstömmin pihvien kaveriksi.

Tarvitaan:

Punajuurta (säilyke, valuta neste pois siivilällä)
Kermaa (kuohua tai kevyttä, kokki päättää itse)
Pekonia
Sipulia
Aromisuolaa (jos pelkää e627:aa, normi suola käynee)
Valkopippuria

Leikkele pekoni silpuksi ja laita paistinpannulle kypsymään, leikkele sekaan myös sipuli. Hienonna punajuuri pieneksi, ja lisää myös pannulle (itse tein suikaleista jotka valuttelin ja leikkelin pieneksi.)
Sekoittele hetki ja lisää perään kerma, aromisuola ja valkopippuri. Anna hautua tovi ja siinä se on.

Määristä sen verran että itse käytin puoli pakettia pekonia, 2dl kermaa, yhden pienen sipulin ja n. 3 reilua ruokalusikallista punajuurisuikaleita. Suolaa laitoin sopivasti (maistele) ja valkopippuria n. puoli teelusikallista. Uskoisin ettei tämän kastikkeen kanssa ole niin nöpönuukaa paljonko mitäkin ainesosaa lisää, paksuuden voi sitten säätää nesteen määrällä.

Hyvää tuli, saletisti teen toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti