lauantai 11. helmikuuta 2012

Pekoniuuniperunat

Ainekset:
- pekonia
- pari isoa jauhoista laatua olevaa perunaa, rosamunda toimii hyvin
- alumiinifoliota

Valmistus:
Pese perunat huolellisesti, töki jokunen reikä kuoreen ettei se halkeile kypsennettäessä. Kääri perunat pekoniin, 1 kerros riittää mutta niin että peruna peittyy kokonaan. Kääräise perunat tiukkaan folionyyttiin, tässä ei kannata säästellä, idea on että kosteus ja pekonirasva pysyy nyytin sisäpuolella.

Laita perunat uuniin 250C ja odottele n. tunti, tämän jälkeen säädä uuni n. 100C tienoille ja odottele vielä ainakin toinen tunti. Tämän toimenpiteen idea on ottaa pekoniin tumma pinta jonka jälkeen peruna saa hautua hitaas kypsäksi.

Kiertoilmauuni-ihmiset säätävät uuninsa vain 220C katastrofin välttämiseksi.

Variaatio:

Kairaa peruna ennen pekonointia omenaporalla ontoksi ja täytä esimerkiksi juustolla ja chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti